Podium Bloos ontvangt structurele steun van het rijk

Fantastisch nieuws! Voor het succesvolle jongerenplatform 39Graden ontvangt Podium Bloos de komende vier jaar structurele steun van het rijk. Dat maakte het Fonds voor Cultuurparticipatie op 31 augustus j.l. bekend. Hiermee kunnen we voor de periode 2021-2024 rekenen op een bedrag van €260.000. We zijn heel trots, blij en dankbaar voor het vertrouwen dat het fonds in ons plan heeft getoond. 

Uit het adviesrapport
“39Graden is door de combinatie van de vraaggestuurde manier van werken, de aanwezigheid en betrokkenheid van de jongeren-community, de breedte van de disciplines, de scherpe ketenopbouw en de peer-aanpak volgens de commissie uniek in Nederland. De aanpak waarin jongeren zelf verantwoordelijk zijn, zorgt ervoor dat ze hen serieus neemt. De commissie ziet deze aanpak als de toekomst van educatie en waardeert de zeer bijzondere bijdrage die 39Graden levert aan de infrastructuur voor talentontwikkeling.”

Erkenning
39Graden is na stedelijke en provinciale steun nu ook verzekerd van landelijke subsidie, een mooie erkenning voor Podium Bloos dat al jaren werkt aan talentontwikkeling voor jongeren in het zuiden van het land. 39Graden richt zich op een brede groep jongeren tussen de 15 en 21 jaar die hun artistieke én zakelijke talenten willen ontplooien.

Getrapt talentontwikkelingstraject
39Graden biedt naast het bekende festival in februari een getrapt talentontwikkelingstraject aan met activiteiten waarin jongeren hun kennis, makerschap en vaardigheden kunnen ontwikkelen om door te groeien naar een kunstvakopleiding. Aanvankelijk konden jongeren zich ontwikkelen in dans en theater, maar inmiddels is dat uitgebreid met muziek, urban arts, circus, spoken word, performance art en cross-overs. Jaarlijks verwachten we 500 jongeren te begeleiden.

Succes van deelnemers
De werking van 39Graden is niet onopgemerkt gebleven. Winnaars van de jaarlijkse Gouden Thermometer vinden steevast hun weg in het kunstcircuit. Zo waren recente winnaars Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen afgelopen zaterdag nog te zien bij Holland’s Got Talent met een tot tranen toe geroerde jury. Hun optreden maakte zo’n grote indruk dat ze direct door zijn naar de liveshows.

Jongeren aan het roer
Bij 39Graden staan jongeren zelf aan het roer. Ze scouten andere talentvolle jongeren in Nederland en Vlaanderen en organiseren het festival. Podium Bloos zorgt voor coaching door ze te koppelen aan professionele makers. De focus komt de komende jaren nog meer te liggen bij de begeleiding naar de vakopleiding. Na zoveel jaar ziet Podium Bloos jongeren na hun opleiding weer terugkeren als professional om zo het stokje door te geven aan de jongste talenten.

Voor het nieuwe seizoen van 39Graden is de werving inmiddels begonnen. Meer informatie: www.39graden.nl.

Foto: www.koektrommelstudio.nl