Residentie TeaTime Company

TeaTime Company is een collectief bestaande uit Hannah Rogerson (Ierland), Bavo De Smedt (Vlaanderen) en Pieter Visser (Nederland). Het trio maakt voorstellingen, waarin de grenzen tussen circus en dans vervagen en een nieuwe hybride bewegingstaal ontstaat. Chinese paal, dans en jongleren zijn de drie disciplines waarin dit collectief gespecialiseerd is. Wat hen uitdaagt, is de zoektocht naar de verwantschappen en verschillen tussen hun disciplines, persoonlijkheden en interesses als makers. 

Met hun eerste voorstelling ‘Stick-Stok’ speelde TeaTime Company meer dan 200 keer in maar liefst 10 verschillende landen. ‘Stick-Stok’ was de eerste aanzet van hun artistieke signatuur. Het succes van ‘Stick-Stok’ heeft geleid tot de creatie van nieuwe en langere voorstellingen. 

Bij Podium Bloos werkte TeaTime Company aan meerdere voorstellingen, waaronder ‘LINEAR’ & de korte circus- en dansfilm ‘The Event’ (in samenwerking met Astrid & Roel). Op dit moment werkt het collectief aan hun nieuwste creatie ‘A Matter of Time’ (geregisseerd door Piet Van Dycke). 

‘A Matter of Time’ is te zien tijdens Festival Circolo op 23 oktober 2021 (avant-première) en tijdens de National Circus Festival of Ireland op 7 november 2021 (première).

 

Foto 1: A Matter of Time – Anna Fransen
Foto 2: LINEAR – Jostijn Ligtvoet
Foto 3: Stick-Stok – Lieselotte Pennings