Residentie Rusty Brown – Anna Verkouteren Jansen

De superkracht van de mens is de verbeelding.

Theater- en filmmaker Anna Verkouteren Jansen houdt van kleine mensen met Grote Dromen. In haar nieuwe project verpakt ze dit in een samenspel van performatieve genres, muziek en psychedelische sferen. RUSTY BROWN is een XXL sci-fi-space-epos waarin we met een klein jongetje op zoek gaan naar troost. Via een mysterieus hoorspel reis je door een inner universe waar kosmische eenzaamheid, oerchaos en angstzweet welig tieren. RUSTY BROWN is een ode aan de gelijknamige graphic novel van Chris Ware, de korte verhalen van Ursula K. Le Guin en de muziek van Alice Coltrane.

“There must be darkness to see the stars, Rusty Brown!”

In juni werkt regisseur Anna Verkouten Jansen aan Rusty Brown in Podium Bloos, daarna monteert ze de voorstelling in Amsterdam en is Rusty Brown te zien tijdens Over het IJ Festival.

 

Credits

Concept, regie & tekst: Anna Verkouteren Jansen, geluidsontwerp: Ard Kok, voice-over: Thomas Dudkiewicz, Anna Verkouteren Jansen, artistiek advies: Moos van den Broek, advies tekst: Joachim Robbrecht, advies geluid: Krijn Moons, publiciteitsbeeld: Vincent Fourrel, met dank aan: Sanne Smits, een coproductie van: Podium Bloos Breda en Over het IJ Festival, mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunsten.