Podium Bloos ontvangt 2-jarige subsidie van Gemeente Breda

Afgelopen zomer pakte Podium Bloos ondanks een lovende beoordeling net mis bij de subsidieverdeling van de Brabantstad regeling. Toen Podium Bloos aan de beurt was bleek het budget niet toereikend. Meer dan 100 collega-instellingen in het land deden een oproep om Podium Bloos alsnog te steunen. De gemeente heeft Podium Bloos nu verzekerd van subsidie, ten minste voor 2 jaar.

Dat betekent dat Podium Bloos de investeringen van de afgelopen tien jaar kan voortzetten, weliswaar in iets afgeslankte vorm, maar zeker niet met minder enthousiasme.

De talentontwikkeling en begeleiding van nieuwe makers blijft voortbestaan, met speciale aandacht voor jongeren. Immers het jongerenplatform 39Graden van Podium Bloos kreeg in het najaar wel landelijke en provinciale steun. Mooi was ook de recente toekenning van de minister voor PLAN Talentontwikkeling Brabant, waar Podium Bloos onderdeel van is. PLAN Brabant wordt landelijk gezien als voorbeeld stellend als het gaat om ondersteuning van jonge professionele makers.

En natuurlijk blijft Podium Bloos de vertrouwde plek voor amateurs en Bredase organisaties. Zeker nu de positieve ontwikkelingen in het Klavers Jansen gebied zichtbaar worden, onderstreept de meerjarige steun het belang van een dynamisch productieklimaat in de stad.

De directeur van Podium Bloos, Ben de Vugt, sprak over dit goede nieuws in het radioprogramma van BredaNu. Benieuwd? Luister het programma hier terug.