‹ Terug naar overzicht

Makers van Breda

Podiumproeverij

do 17 november

KAARTEN
19:30
€10 inclusief 2 consumpties

Na twee succesvolle edities keert de Podiumproeverij terug!

Deze keer kan je genieten van voorstellingen van het zuid land, The100Hands, Dyane Donck en Zout. Leer op een laagdrempelige manier de makers aan het Speelhuisplein kennen en geniet van onze bierarrangementen, hapjes en sfeervolle huiskamersetting!

Het Leven Zelf
Zout

Mensen kijken: we doen het graag. Op televisie, vanaf een terrasje, op een festival. En als je kijkt, wat zie je dan eigenlijk?

In Het Leven Zelf kijk je naar twee mensen die zich onbespied wanen. Twee levens die op het eerste gezicht compleet langs elkaar heen lijken te lopen. Door muziek en vertelling via een koptelefoon word je meegezogen in de verhalen van Marilou (79, Leiden) en Wessam (37, Aleppo).

Exchange Project
The100Hands

Spullen, diensten, kennis, vermaak, onzinpraatjes. De hele dag wisselen mensen dingen met elkaar uit. Maar in onze samenleving wordt zo’n beetje elke menselijke interactie naar het digitale domein getrokken. En die uitwisseling krijgt steeds meer het karakter van een economische transactie: ‘monetizing’, verdienmodel.

Welke invloed heeft deze primaire manier van ruilen op ons leven, op onze manier van omgaan met elkaar en met ons milieu? Is dit echt de beste manier om onze economische activiteit te faciliteren? En wat is uitwisseling voorbij dat?

Met het Exchange Project duiken The100Hands dieper in de onderliggende processen van uitwisseling voorbij de transactie. Ja, geven en nemen, maar hoe zit het met gewoon weggeven, of te veel en te weinig geven? En stelen en bieden…? Wat als we i.p.v. bezit de relatie tussen mensen als uitgangspunt nemen; of onze relatie met andere soorten? Wat als de afkomst van een product of de intrinsieke waarde van een dienst belangrijker wordt dan de winst die daarmee gemaakt wordt?

Tijdens de Podiumproeverij krijg je een preview te zien van dit lopende en integrerende onderzoek naar ‘Exchange’.

LOST
Dyane Donck Company x LeineRoebana

Afgelopen zomer nodigde LeineRoebana Dyane Donck uit om een muzikale bijdrage te leveren aan hun bijzondere locatieproject LOST INTIMACY #2, dat i.s.m. diverse kunstenaars plaatsvond in Het Klooster Breda. Muziek uit de theatervoorstelling Lost In Isolation werd hier in een geheel nieuwe context ingezet.

Nu nodigt Dyane Donck Company LeineRoebana uit om gezamenlijk een gedeelte uit dat project te laten zien (en weer verder te ontwikkelen) tijdens de derde Podiumproeverij.

U maakt kennis met dansers, performers, zangers en musici: Andrea PisanoTimon De RidderKris Mohammed AdemInbar Elkayam, Margarida Constantino en Benedita Crispiniano – dans, Robbert van Hulzen – slagwerk en electronica, Jacqueline Hamelink– cello, Talitha van der Spek en Rianne Wilbers – zang,  Michael Jahoda – spoken word.

Liberty Bell
het zuid land

‘Liberty Bell’ is de nieuwe voorstelling van het zuid land en gaat in maart 2023 in première op Festival Cement. Op deze Podiumproeverij presenteren we een aantal scenes.
‘Liberty Bell’ toont een prominent politica die noodgedwongen vast komt te staan met haar auto en kind op de achterbank. Die geforceerde stilstand zorgt ervoor dat ze begint te reflecteren op de weg die ze heeft afgelegd en wat voor invloed haar idealen en handelen hebben op haar eigen kind.

het zuid land maakt voorstellingen voor een volwassen publiek waarin het kind als acteur en onderwerp centraal staat.

december 2022

januari 2023

maart 2023