Spring naar content

Belcrum Bios: Barbie

Greta Gerwig

16/01/2024 20:00 €7,50

Barbie

Regisseur Greta Gerwig (bekend van Lady Bird en Little Women) stelt in haar nieuwste film Barbie het patriarchaat aan de kaak. In Barbie Land wonen een paar Kens maar het zijn de Barbies die de boel runnen.

Tot Barbie en Ken naar de ‘echte wereld’ moeten. Voor het eerst in haar leven voelt Barbie zich geseksualiseerd, terwijl Ken zich juist verbaast over het respect waarmee hij wordt benaderd. Een verfrissende film over de perfecte pop die we allemaal kennen.

Greta Gerwig

Greta Gerwig is een Amerikaanse actrice, scenarioschrijver en filmregisseur. Als regisseur heeft ze drie films uitgebracht. Lady Bird (2017) en Little Women (2019) werden beide genomineerd voor een Academy Award voor Beste Film. In 2023 erscheen de kaskraker Barbie, waarmee Gerwig als eerste vrouwelijke regisseur de grens van 1 miljard dollar opbrengst passeerde.

Wij zijn Bloos

Bij Bloos vind je voorstellingen die je ontroeren, dansvoorstellingen waar je aan mee mag doen, makers die je anders nooit had gevonden en deuren die wagenwijd openstaan.

39Graden

Jong, creatief en een passie voor de podiumkunsten? 39Graden is het platform voor alle jongeren tussen die 15 en 22 die zich op, achter, voor of naast het podium willen ontwikkelen.

Productiehuis

Net afgestudeerd en zoek je een plek om onderzoek te doen naar je volgende project? Bloos biedt residenties en is een creatieve haven voor jonge theatermakers.

Mogen we je vaker verrassen?

Op de hoogte blijven van ons altijd verrassend aanbod? Schrijf je in en ontvang eens per maand de Bloosbrief in je inbox.

Schrijf je in

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Voorstelling klaar? Avond begonnen!

In ons gezellig Blooscafé kan je voor én na je voorstelling genieten van lokale speciaalbiertjes, Fritz-Kola frisdrank of een wijntje voor een nostalgisch lage prijs. 

Plof lekker neer op de bank, zwaai even op de schommels en pak er een spelletje bij.

Ook te zien bij bloos

Theater

De Staat van Babylon

Stormkamer

Hoe zou jouw ideale wereld eruitzien? Stormkamer nodigt in De Staat van Babylon haar publiek uit om mee te stemmen over een utopische samenleving.
Lees meer Tickets
Bios

Belcrum Bios: Asteroid City

Wes Anderson

Duik in een klein woestijnstadje tijdens de jaarlijkse conventie voor jonge stargazers en space cadets.

Lees meer Tickets
Eigen productie

Open studio: Memories of Nothingnes

Mathilde Nobel & Hannah Zwaans

Neem een kijkje in de studio van Mathilde Nobel en Hannah Zwaans

Lees meer Tickets