Spring naar content
Theater

De Staat van Babylon

Stormkamer

24/05/2024 20:00 €12,50

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

Na onze voorstelling over complotdenken: Een kosmische ontmoeting, duikt Stormkamer met De Staat van Babylon in afgehaakt Nederland.
Waarom haken mensen af en waarvan haken ze af? 

De Staat van Babylon is een beeldende en muzikale vertelling waar we een burger ontmoeten. Hij heeft een kippenhok gebouwd en verneemt dat hij daar een vergunning voor moet aanvragen. Hij raakt verstrikt in het complexe systeem van de besluitvorming en maakt daarmee een lange omweg langs verschillende werelden. Waar zal het proces hem brengen?

Met het sluitstuk duidt Stormkamer de complexiteit van onze samenleving en het effect dat het heeft op ons vertrouwen. Hoe verhouden wij ons tot mensen die er anders over denken? En wanneer is de grens bereikt en haken we af?

Concept & Regie: Hanna van Mourik Broekman | Stadsdramaturgie: Kim Zonneveld | Productie: Lise van den Hout | Acteurs: Peter Vandemeulenbroecke, Jantien Fick, Krisjan Schellingerhout | Decor: André Joosten & Peter Vandemeulenbroecke | Muziek: Tjalling Schrik | Script: Stormkamer, Jorg Van Den Kieboom en bijdrage van Jibbe Willems | Techniek: Roland van Meel & Marc Hoogendam | Kostuums: Elian Smits |  Marketing & Communicatie: Naomi Swinkels | Campagnebeeld: Nest – Wiesje Peels en Trijntje Keijser | Fotografie: Barbara Medo | In samenwerking met: Chassé Theater Breda, De Kring Roosendaal, Het Speelhuis Helmond, Schouwburg Concertzaal Tilburg en Cultuur Verbindt Roosendaal

Stormkamer

Stormkamer produceert theatrale ontmoetingen buiten het rode pluche op het snijvlak van theater en maatschappij. Met een fascinatie voor frictie en voorliefde voor wrijving brengt regisseur en artistiek leider Hanna van Mourik Broekman verschillende opvattingen samen in één arena. Vier muren, verschillende waarheden, één dialoog: dat is een stormkamer.”

Wij zijn Bloos

Bij Bloos vind je voorstellingen die je ontroeren, dansvoorstellingen waar je aan mee mag doen, makers die je anders nooit had gevonden en deuren die wagenwijd openstaan.

39Graden

Jong, creatief en een passie voor de podiumkunsten? 39Graden is het platform voor alle jongeren tussen die 15 en 22 die zich op, achter, voor of naast het podium willen ontwikkelen.

Productiehuis

Net afgestudeerd en zoek je een plek om onderzoek te doen naar je volgende project? Bloos biedt residenties en is een creatieve haven voor jonge theatermakers.

Mogen we je vaker verrassen?

Op de hoogte blijven van ons altijd verrassend aanbod? Schrijf je in en ontvang eens per maand de Bloosbrief in je inbox.

Schrijf je in

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Voorstelling klaar? Avond begonnen!

In ons gezellig Blooscafé kan je voor én na je voorstelling genieten van lokale speciaalbiertjes, Fritz-Kola frisdrank of een wijntje voor een nostalgisch lage prijs. 

Plof lekker neer op de bank, zwaai even op de schommels en pak er een spelletje bij.

Ook te zien bij bloos

Theater

Podiumproeverij

Makers van Breda

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Bredase theatermakers.

Lees meer Tickets
Bios

Belcrum Bios: The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

Hettie Macdonald

Op een ochtend verlaat Harold zijn huis om een brief te posten aan zijn stervende vriendin. Hij weet niet dat hij aan een onwaarschijnlijke reis begint, zonder de juiste uitrusting. Onderweg inspireert hij mensen om met hem mee te lopen.

Lees meer Tickets
39Graden

Seizoensafsluiting

39Graden

Laten we samen knallend het 39Graden seizoen afsluiten!

Lees meer