Spring naar content
Theater

De Staat van Babylon

Stormkamer

vr 24 mei '24 Voorprogramma 19:30 | Voostelling 20:00 €12,50

De Staat van Babylon

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

Na de voorstelling over complotdenken: Een kosmische ontmoeting, duikt Stormkamer met De Staat van Babylon in afgehaakt Nederland.
Waarom haken mensen af en waarvan haken ze af? 

De Staat van Babylon is een beeldende en muzikale vertelling waar we een burger ontmoeten. Hij heeft een kippenhok gebouwd en verneemt dat hij daar een vergunning voor moet aanvragen. Hij raakt verstrikt in het complexe systeem van de besluitvorming en maakt daarmee een lange omweg langs verschillende werelden. Waar zal het proces hem brengen?

Met het sluitstuk duidt Stormkamer de complexiteit van onze samenleving en het effect dat het heeft op ons vertrouwen. Hoe verhouden wij ons tot mensen die er anders over denken? En wanneer is de grens bereikt en haken we af?

Uniek randprogramma
De Staat van Babylon wordt omkaderd door een voor Breda op maat gemaakt randprogramma, dat Stormkamer ontwikkelde in samenwerking met
Josse de Voogd, auteur van de Atlas van Afgehaakt Nederland. Voor en na de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om samen met Verbeter Breda, ambtenaren en raadsleden van de Gemeente Breda en stadsgenoten het gesprek aan te gaan. Het doel? Elkaar beter begrijpen.

We gaan onder andere in gesprek met:

  • Debby den Heijer, programmamanager gemeente Breda
  • Guy Heuvel, bewonersbestuurder Verbeter Breda
  • De commissie Ombusman

Programma
19:15 : Inloop voorprogramma
19:30 : Voorprogramma
19:55 : Inloop voorstelling
20:00 : Voorstelling
21:30 : Einde voorstelling en collectief nagesprek
22:00 : Afsluiting & drink

Concept & Regie: Hanna van Mourik Broekman | Stadsdramaturgie: Kim Zonneveld | Productie: Lise van den Hout | Acteurs: Joost Bolt, Jantien Fick, Krisjan Schellingerhout | Decor: André Joosten & Peter Vandemeulenbroecke | Muziek: Tjalling Schrik | Script: Stormkamer, Jorg Van Den Kieboom en bijdrage van Jibbe Willems | Techniek: Roland van Meel & Marc Hoogendam | Kostuums: Elian Smits | Marketing & Communicatie: Mirjam van Valen | Campagnebeeld: Nest – Wiesje Peels en Trijntje Keijser | Fotografie: Barbara Medo | In samenwerking met: Chassé Theater Breda, De Kring Roosendaal, Het Speelhuis Helmond, Schouwburg Concertzaal Tilburg en Cultuur Verbindt Roosendaal

Stormkamer

Stormkamer produceert theatrale ontmoetingen buiten het rode pluche op het snijvlak van theater en maatschappij. Met een fascinatie voor frictie en voorliefde voor wrijving brengt regisseur en artistiek leider Hanna van Mourik Broekman verschillende opvattingen samen in één arena. Vier muren, verschillende waarheden, één dialoog: dat is een stormkamer.

Wij zijn Bloos

Bij Bloos vind je voorstellingen die je ontroeren, dansvoorstellingen waar je aan mee mag doen, makers die je anders nooit had gevonden en deuren die wagenwijd openstaan.

39Graden

Jong, creatief en een passie voor de podiumkunsten? 39Graden is het platform voor alle jongeren tussen die 15 en 22 die zich op, achter, voor of naast het podium willen ontwikkelen.

Productiehuis

Net afgestudeerd en zoek je een plek om onderzoek te doen naar je volgende project? Bloos biedt residenties en is een creatieve haven voor jonge theatermakers.

Mogen we je vaker verrassen?

Op de hoogte blijven van ons altijd verrassend aanbod? Schrijf je in en ontvang eens per maand de Bloosbrief in je inbox.

Schrijf je in

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Voorstelling klaar? Avond begonnen!

In ons gezellig Blooscafé kan je voor én na je voorstelling genieten van lokale speciaalbiertjes, Fritz-Kola frisdrank of een wijntje voor een nostalgisch lage prijs. 

Plof lekker neer op de bank, zwaai even op de schommels en pak er een spelletje bij.

Ook te zien bij bloos

39Graden

Nothing Ever Happens in Room 42

39Graden

Bevinden de leerlingen van lokaal 42 zich in een rare droom of is de realiteit gekker dan je denkt?

Lees meer Tickets
39Graden

Zachte Verbinding

Lise Hendrix

Lise neemt jullie mee op een emotioneel pad langs herinneringen.

Lees meer Tickets
39Graden

Amazone

Amazone

Amazone is een singer-songwriter wiens muziek een creatieve kijk biedt op de hedendaagse soul & R&B.

Lees meer Tickets

Member worden

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
DD dash MM dash JJJJ
Pronouns*