Spring naar content
Theater

Podium proeverij

Makers van Breda

do 16 november '23 20:00 €10 incl. 1 consumptie

Podiumproeverij

Op een laagdrempelige manier kennis maken met het werk van Bredase theatermakers? Dat kan tijdens de Podiumproeverij! Elke editie verzorgen een deel van de Makers voor een avondvullend programma met exclusieve kijkjes in hun (nieuwe) werk. Deze keer is de beurt aan Dyane Donck Company, Juup Luijten, Schippers & van Gucht en Theaterwerkplaats Tiuri.

Dyane Donck Company 

Sweet Dream van Dyane Donck Company is een onderzoek naar de complexiteiten van relaties en een zoektocht naar jezelf.Oorspronkelijk schreef Dyane dit werk voor het veelgeprezen gamelan-ensemble Kyai Fatahillah uit Indonesië en maakte Iris Bouwmeester voor de voorstelling tekeningen die door Jos Meijers op zijn beurt zijn geanimeerd. Sweet Dream ging afgelopen augustus in première in Indonesië, bij de Podiumproeverij wordt het stuk in installatievorm gepresenteerd waarbij de exotische klanken van de gamelan en de tekeningen (gebaseerd op orchideeën) samenkomen.

Juup Luijten

EEN DEKEN VAN LEVEN

Wie zou jij nog eens willen toedekken?

Eekhoorns zijn erg territoriaal en hebben een ruime habitat nodig voor de meerdere nesten waarin ze hun jongen groot brengen. Wanneer een eekhoornjong het nest moet verlaten wordt deze bruut door de ouders verdreven. De verstootte eekhoorn is aan zijn lot overgelaten, vandaar dat deze zich het liefst aan alles vastklampt.

‘Een deken van leven’ is een klein werk over mijn oma en haar lievelingsdier. Een kleine hoop troost verpakt in een walnoot. Die ik je graag toestop om je te omarmen en zacht toe te dekken.

Schippers&VanGucht

Schippers&VanGucht giet de opnames die we maakten samen met Theaterwerkplaats Tiuri – als vooronderzoek op de installatie ODE – in een nieuwe kleine installatie: Piece Of Cake. Centraal bij deze opnames stond de ontmoeting tussen performers en de camera.

Kijk, luister, proef en ruik mee met ons aan PIECE OF CAKE tijdens deze editie van de Podiumproeverij.

Mede mogelijk gemaakt door gemeente Breda

Theaterwerkplaats Tiuri

‘Good old times’ is een dansende ontmoeting tussen 2 dansers van Theaterwerkplaats Tiuri. Tijdens het onderzoeksproces zijn we op zoek gegaan naar de speelsheid in onszelf en hebben we ons laten inspireren door het ‘kind zijn’. We hebben een duik genomen in het verleden en teruggedacht aan de dingen die we vroeger als kind deden. En hoe dit – naarmate we ouder worden – steeds minder vanzelfsprekend lijkt te zijn. Kunnen we het eigenlijk nog wel? Spelen? Gek doen? Oneindig fantaseren? Compleet opgaan in het moment, zonder besef van ruimte of tijd?

De dansers vliegen, rennen en springen het toneel over. Samen, maar soms ook alleen bewegen zij zich vliegensvlug, met onuitputtelijke energie van het ene in het andere verhaal.

‘Good old times’ is onvoorspelbaar, uitdagend en verrassend, maar bovenal een ode en een uitnodiging aan iedereen om het kind in jezelf niet te vergeten.

Let op: T.R.I.P. van Dyane Donck is niet toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.

Makers van Breda

Makers van Breda is een groep professionele producenten van theater, dans en muziek, die een sterke verbondenheid kennen met de stad en de samenleving, collectief werken aan meer zichtbaarheid en publieksontwikkeling, samen optrekken, en zich richten op een gezamenlijke huisvesting aan de Speelhuislaan in Breda.

Wij zijn Bloos

Bij Bloos vind je voorstellingen die je ontroeren, dansvoorstellingen waar je aan mee mag doen, makers die je anders nooit had gevonden en deuren die wagenwijd openstaan.

39Graden

Jong, creatief en een passie voor de podiumkunsten? 39Graden is het platform voor alle jongeren tussen die 15 en 22 die zich op, achter, voor of naast het podium willen ontwikkelen.

Productiehuis

Net afgestudeerd en zoek je een plek om onderzoek te doen naar je volgende project? Bloos biedt residenties en is een creatieve haven voor jonge theatermakers.

Mogen we je vaker verrassen?

Op de hoogte blijven van ons altijd verrassend aanbod? Schrijf je in en ontvang eens per maand de Bloosbrief in je inbox.

Schrijf je in

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Voorstelling klaar? Avond begonnen!

In ons gezellig Blooscafé kan je voor én na je voorstelling genieten van lokale speciaalbiertjes, Fritz-Kola frisdrank of een wijntje voor een nostalgisch lage prijs. 

Plof lekker neer op de bank, zwaai even op de schommels en pak er een spelletje bij.

Ook te zien bij bloos

Theater

Podium Proeverij

Makers van Breda

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Bredase theatermakers.

Lees meer Tickets
Theater

Podium proeverij

Makers van Breda

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Bredase theatermakers.

Lees meer Tickets
Gastbespeling

Bij Ons Thuis

Ageeth de Haan & Breda's Festival Orkest

In dit familietheater concert maak je kennis met het thema ’thuis’.

Lees meer Tickets

Member worden

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
DD dash MM dash JJJJ
Pronouns*