Spring naar content
Theater

Podium proeverij

Makers van Breda

do 12 oktober '23 20:00 €10 incl. 1 consumptie

Podiumproeverij

De Podiumproeverij is terug van (niet) weggeweest! Voor een lage prijs maak je kennis met theaterproducties van Makers van Breda. Deze editie Dansnest, Mathilde Nobel en Corpo Maquina Society.
Geniet in Bloos van ons gunstig geprijsde bierassortiment, huiskamersfeer en bekijk als één van de eerste nieuw werk van deze makers.
Corpo Maquina Society
Gedurende de maanden oktober en november werkt Corpo Máquina Society’s artistiek leider Guilherme Miotto aan een solo voor paaldans-virtuoos Yvonne Smink. Uit haar vakmanschap en toewijding ontstaat een fontein van bloei en levenslust, van vrouwelijkheid, vrolijkheid en vertrouwen. Werkproces, presentaties en uiteindelijke voorstelling worden live begeleid door muzikant/componist Isaac Poels.
Mathilde Nobel
Founds on Land is het debuutalbum van Mathilde Nobel. In dit album probeert Mathilde tijd te begrijpen, gefragmenteerd zoals het kan zijn. De nummers bevatten dramatische scenes en verschillende tijdlijnen met een persoonlijke en kwetsbare twist.
Dansnest
Dansnest is normaal vooral zichtbaar in de stad, maar trekt zich nu even terug in de studio voor artistiek onderzoek met dansers en makers. In deze proeverij maakt Dansnest publiek deelgenoot van het idee. Een sneakpreview van het allereerste beeld van waaruit het gezelschap wil vertrekken voor haar nieuwe voorstelling die in 2024 in première gaat. Dansnest onderzoekt de komende jaren de impact van natuur op stadsbewoners en de toenemende afhankelijkheid ervan. De centrale onderzoeksvraag: Kunnen we (over)leven wanneer de natuur het overneemt? Wat als we onze relatie met de natuur gaan zien als een duet?

Makers van Breda

Makers van Breda is een groep professionele producenten van theater, dans en muziek, die een sterke verbondenheid kennen met de stad en de samenleving, collectief werken aan meer zichtbaarheid en publieksontwikkeling, samen optrekken, en zich richten op een gezamenlijke huisvesting aan de Speelhuislaan in Breda.

Wij zijn Bloos

Bij Bloos vind je voorstellingen die je ontroeren, dansvoorstellingen waar je aan mee mag doen, makers die je anders nooit had gevonden en deuren die wagenwijd openstaan.

39Graden

Jong, creatief en een passie voor de podiumkunsten? 39Graden is het platform voor alle jongeren tussen die 15 en 22 die zich op, achter, voor of naast het podium willen ontwikkelen.

Productiehuis

Net afgestudeerd en zoek je een plek om onderzoek te doen naar je volgende project? Bloos biedt residenties en is een creatieve haven voor jonge theatermakers.

Mogen we je vaker verrassen?

Op de hoogte blijven van ons altijd verrassend aanbod? Schrijf je in en ontvang eens per maand de Bloosbrief in je inbox.

Schrijf je in

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Voorstelling klaar? Avond begonnen!

In ons gezellig Blooscafé kan je voor én na je voorstelling genieten van lokale speciaalbiertjes, Fritz-Kola frisdrank of een wijntje voor een nostalgisch lage prijs. 

Plof lekker neer op de bank, zwaai even op de schommels en pak er een spelletje bij.

Ook te zien bij bloos

Theater

Podium proeverij

Makers van Breda

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Bredase theatermakers.

Lees meer Tickets
Theater

Podium proeverij

Makers van Breda

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Bredase theatermakers.

Lees meer Tickets
39Graden

39Graden Seizoensafsluiting

39Graden

Laten we samen proosten op een fantastisch 39Graden seizoen!

Lees meer Tickets

Member worden

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
DD dash MM dash JJJJ
Pronouns*