Spring naar content
MuziekTheater

Siriana, mijn vriendin

Karlijn Hamer

do 4 april '24 20:00 €12,50

“Met een draai aan de knoppen op een klein paneel in het object, beginnen tientallen fietswielen, groot en klein, te draaien. Glijdende, gekleurde balletjes aan de spaken produceren geluid. Samen vormen ze een fascinerende, repetitieve soundscape. Hamer neemt de tijd.” – De Theaterkrant

Siriana kreeg na vele dwalingen in de hulpverlening op haar dertigste een autisme diagnose.  Een openbaring die haar veel leed had kunnen besparen als zij had geweten waarom de wereld bij haar zo anders binnenkomt dan bij de meeste mensen.Een jaar lang zocht Karlijn haar oude jeugdvriendin op in haar woongroep. Naar aanleiding van haar persoonlijke verhaal, de herinneringen aan hun kindertijd en de nieuwe vriendschap die ontstond creëert Karlijn een krachtig portret van haar vroegere vriendin.In de sensorische installatie van draaiende wielen en tikkende kralen, vormgegeven door beeldend kunstenaar Nieke Koek, neemt performer Karlijn Hamer je mee in de wereld van prikkelverwerking, een reis door de binnenwereld van een vrouw met autisme. Een plek voor en van Siriana.

Tijdens de inloop en uitloop verzorgt theatergroep Magazijn076, die wekelijks onder leiding van Andre Kok bij Magazijn repeteert, interactieve improvisatie stukjes. Ook kunt u creatieve en informatieve stands bezoeken.

Magazijn076 is sinds januari 2023 een Magazijntheater rijker. Een groep van 5 jonge bezoekers van Magazijn076  komen elke dinsdag (behalve natuurlijk tijdens de vakanties) om 17 uur bij elkaar om o.l.v. André Kok bezig te zijn met improvisatietoneel. Ook zij zullen donderdag 4 april aanwezig zijn en voor en na de voorstelling van Karijn Hamers als u geniet van uw drankjes onverwacht korte improvisaties laten zien van ongeveer 1 minuut.

Karlijn Hamer

Karlijn Hamer is performer/zanger gevestigd in Amsterdam. Sinds 2016 maakt zij autonome muziek-performances onder haar eigen naam.

Het werk van Karlijn kenmerkt zich door een sterke muzikale basis. Ze bouwt een klinkende wereld die het publiek aanspreekt op de zintuigen.
Karlijn zoekt een verbinding tussen muziek, lichaam en ruimte. Haar producties COLLAPS & ZOG, zijn beide opgemerkt en bekroond met een award voor aanstormend talent: (COLLAPS 2016, Amsterdam Fringe Award; ZOG 2019 Operadagen Rotterdam Award vernieuwend muziektheater).

Wij zijn Bloos

Bij Bloos vind je voorstellingen die je ontroeren, dansvoorstellingen waar je aan mee mag doen, makers die je anders nooit had gevonden en deuren die wagenwijd openstaan.

39Graden

Jong, creatief en een passie voor de podiumkunsten? 39Graden is het platform voor alle jongeren tussen die 15 en 22 die zich op, achter, voor of naast het podium willen ontwikkelen.

Productiehuis

Net afgestudeerd en zoek je een plek om onderzoek te doen naar je volgende project? Bloos biedt residenties en is een creatieve haven voor jonge theatermakers.

Mogen we je vaker verrassen?

Op de hoogte blijven van ons altijd verrassend aanbod? Schrijf je in en ontvang eens per maand de Bloosbrief in je inbox.

Schrijf je in

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Voorstelling klaar? Avond begonnen!

In ons gezellig Blooscafé kan je voor én na je voorstelling genieten van lokale speciaalbiertjes, Fritz-Kola frisdrank of een wijntje voor een nostalgisch lage prijs. 

Plof lekker neer op de bank, zwaai even op de schommels en pak er een spelletje bij.

Ook te zien bij bloos

39Graden

Zachte Verbinding

Lise Hendrix

Lise neemt jullie mee op een emotioneel pad langs herinneringen.

Lees meer Tickets
39Graden

Amazone

Amazone

Amazone is een singer-songwriter wiens muziek een creatieve kijk biedt op de hedendaagse soul & R&B.

Lees meer Tickets
39Graden

Niet haar fout

Kim Aslan

Hoe word je gezien als je vrouw bent in deze maatschappij?

Lees meer Tickets

Member worden

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
DD dash MM dash JJJJ
Pronouns*