Spring naar content
Dans

Testsessie: Cracking the Shell of Dance with Alison, Chilton and Jade

The100Hands & Jade van den Hout

14/12/2023 20:00 €5

Cracking the Shell of Dance with Alison, Chilton and Jade

Alison, Chilton en Jade delen een drive om dans en de lichamelijke expressie zo puur en krachtig mogelijk naar mensen te brengen en in mensen wakker te maken. A dance to touch the heart is een onderzoek om als team samen te komen en dansruimte(s) te delen en te creëren. Ze duiken samen 12 dagen de studio in waarin ze toewerken naar een interactieve dansavond/performance waar verschillende dansverhalen en ontmoetingen worden gedeeld.

Een reis en fascinatie voor dans, waarin het publiek uitgenodigd wordt om mee te doen, te kijken, te reflecteren en te ervaren.

A dance to touch the heart is onderdeel van het overkoepelende project Cracking the Shell of Dance; dit is een doorlopend onderzoek naar de oorsprong van de motivatie om te dansen waar Jade als startende maker door diverse projecten vorm aan geeft.

Aansluitend op de performance wordt een korte dansfilm getoond met een eerdere versie van de serie.

Na afloop gaan de makers graag in gesprek met het publiek over ieders bevindingen.

Dans: Alison Duarte, Chilton Galimo en Jade van den Hout
Foto: Cloakture / William van der Voort

The100Hands / Jade van den Hout

Sinds 2014 maakt The100Hands, o.l.v. Jasper Džuki Jelen and Mojra Vogelnik Škerlj, interactieve dansvoorstellingen op locatie en in het theater. Het fysieke vocabulaire van dit duo komt voort uit hun achtergrond in moderne dans, partnering, martial arts en architectuur. Ze ontwikkelen een fysiek, tactiel en acrobatisch dansvocabulaire dat zich sterk verhoudt tot de ruimte. Hun open en speelse houding nodigt het publiek uit onderdeel te worden van de voorstelling.

Jade van den Hout is de eerste maker die deelneemt aan een nieuw talentenprogramma binnen The100Hands.

Wij zijn Bloos

Bij Bloos vind je voorstellingen die je ontroeren, dansvoorstellingen waar je aan mee mag doen, makers die je anders nooit had gevonden en deuren die wagenwijd openstaan.

39Graden

Jong, creatief en een passie voor de podiumkunsten? 39Graden is het platform voor alle jongeren tussen die 15 en 22 die zich op, achter, voor of naast het podium willen ontwikkelen.

Productiehuis

Net afgestudeerd en zoek je een plek om onderzoek te doen naar je volgende project? Bloos biedt residenties en is een creatieve haven voor jonge theatermakers.

Mogen we je vaker verrassen?

Op de hoogte blijven van ons altijd verrassend aanbod? Schrijf je in en ontvang eens per maand de Bloosbrief in je inbox.

Schrijf je in

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Voorstelling klaar? Avond begonnen!

In ons gezellig Blooscafé kan je voor én na je voorstelling genieten van lokale speciaalbiertjes, Fritz-Kola frisdrank of een wijntje voor een nostalgisch lage prijs. 

Plof lekker neer op de bank, zwaai even op de schommels en pak er een spelletje bij.

Ook te zien bij bloos

Theater

De Staat van Babylon

Stormkamer

Hoe zou jouw ideale wereld eruitzien? Stormkamer nodigt in De Staat van Babylon haar publiek uit om mee te stemmen over een utopische samenleving.
Lees meer Tickets

Belcrum Bios: Barbie

Greta Gerwig

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

Lees meer Tickets
Bios

Belcrum Bios: Asteroid City

Wes Anderson

Duik in een klein woestijnstadje tijdens de jaarlijkse conventie voor jonge stargazers en space cadets.

Lees meer Tickets