Spring naar content

Anna Verkouteren Jansen

Anna Verkouteren Jansen (Breda, 1992) is regisseur, theatermaker en schrijfster. Ze studeerde in 2017 af aan de Toneelacademie Maastricht en werkt al sinds 2021 samen met Bloos.

Anna’s werk gaat over de kracht van onze verbeelding. Ze houdt van Kleine mensen met Grote Dromen. Ze maakt hallucinogene portretten van deze loners en underdogs, waarbij ze verschillende lagen van het bewustzijn verkent.

“Ik teken eenzame, imperfecte, twijfelende mensen op, die hunkeren naar contact en liefde, maar niet weten hoe ze bij de ander moeten komen. Ik toon deze karikaturale weirdo’s met al hun angsten en grillen met humor en genade, en laat zien hoe zij hoop vinden in hun leven. In mijn ogen wordt de hoop belichaamd door dromen en fantasie. Ik denk dat we verhalen verzinnen om met eenzaamheid en verdriet om te gaan, in een poging om al de dingen die we voelen maar niet begrijpen, behapbaar te maken. We dromen en verzinnen en proberen daarin houvast te vinden.”

Radio Sueño

Eigen productie

Radio Sueño

Anna Verkouteren Jansen & Bloos

Een buitenaardse, muzikale, schaamteloos Freudiaanse audio-ervaring voor nachtdieren, weirdo’s en plafonddienstdraaiers.

Lees meer Tickets

Radio Sueño

20.09.23 Radio Sueño Speel! Meer info